Wijn Apps: Vivino Wine Scanner

 

vivino_logo2

Naam:

Vivino Wine Scanner

Beschikbaar voor:

iPhone & Android

Taal:

Engels

Kost het?

gratis, PRO versie kost € 3,99

Wat is het?

Met Vivino vergeet je nooit een wijn.

 Vivino3 Vivino2

Hoe werkt het?

Met je smartphone neem je een foto van het etiket van een wijnfles. Deze wordt automatisch online gematcht tegen een database van 500.000+ wijnen. Als de wijn niet wordt herkend gaat een team op de achtergrond dat alsnog handmatig doen. Indien de wijn wordt gevonden ontvang je wijnfeiten, proefnotities van anderen. Je kunt zelf de wijn een rating geven en een proefnotitie toevoegen. Je kunt ook met je (wijn)vrienden je wijnennotities delen.Belangrijkste extra van de PRO versie is de toevoeging dat je  ook kunt aangeven of je de wijn in je bezit hebt: zo kun je je eigen wijnkelder in kaart brengen.

Doet het wat het beloofd?

Ja. Het vraagt enige oefening om een goede foto van het etiket te maken. Mijn gevoel is dat niet te oude wijnen goed gevonden worden, bij oude wijnen is de hitrate lager. Soms matchen de details niet (bijvoorbeeld een verkeerd oogstjaar of verkeerde druif), maar dan kun je dat weer eenvoudig aanpassen.

Beoordeling (1-5)?

 WaarderingWaarderingWaarderingWaardering

  

 

 

 

Proeverij Bordeaux Linker Oever

Beste leden van het Haarlems Wijngilde,

Hierbij nodigen we je uit voor een Bordeaux proeverij van het Haarlems Wijngilde.

Bordeaux, linkeroever. Daar zijn we eerder geweest. Vorig jaar nog! Maar dit keer is anders: andere domeinen, andere jaargangen (van 2003 tot 1985!) en een andere spreker: Tom Alessie!

Tom Alessie behoorde tot de eerste generatie leden van het HWG en is jarenlang lid van de proefcommissie geweest. Hij is leraar/onderwijzer op de Mytylschool De Regenboog in Haarlem. Hij is goed bevriend met Piet Thiellier, voormalig lid van het HWG  en een van de eigenaren van Bacchus Wijnhuis waar Tom al heel lang zijn expertise aanwendt bij proeverijen en klantenadviezen.

Onze verwachtingen van deze wijnen zijn hoog: gaan ze die ook waarmaken? Maak het mee!

Meld je aan door deze mail te beantwoorden.

Thema : Bordeaux Linker Oever
Datum en tijd : dinsdag 12 februari 20:00 uur
Plaats : Het Rosenstock-Huessy Huis,

Hagestraat 10 in Haarlem.

Kosten : € 22 per persoon. Gaarne gepast betalen

Wist u dat…

… ons gildelid Marlon Witteman bij de Permanente Educatie voor Vinologen een score van 100% behaald heeft. Zie de site van de Wijnacademie

100% score bij de Permanente Educatie voor Vinologen

100% score bij de Permanente Educatie voor Vinologen

Wijn Apps

Beste leden van het Haarlems Wijngilde,

Tegenwoordig zijn er gigantisch veel toepassingen beschikbaar voor smart Phones: apps noemen ze dat. En daar is ook een flink aantal bij die iets met wijn van doen heeft. Zo kun je etiketten scannen en via het internet meer informatie bij het etiket over de wijn krijgen, kun je je eigen kelder via je telefoon vastleggen of een geschikte wijn bij een gerecht zoeken. En dat is nog maar een kleine greep uit de verschillende apps.

Wij zijn benieuwd of er door de leden van het Haarlems Wijngilde ook van deze apps gebruik wordt gemaakt. Welke app gebruik je? Wat heb je er aan/doe je er mee? Raad je anderen de app ook aan?

Het kan zijn dat je nu nog geen apps gebruikt, maar wel interesse hebt. We overwegen dan ook bij voldoende interesse een avond te besteden aan wijn apps op de smart phone. Zodat we onze ervaringen kunnen delen.

 Ik wil je vragen op deze e-mail te reageren en de volgende vragen te beantwoorden:

1. Maak je gebruik van wijn apps op een smart Phone?

2. Van welke app(s) maak je gebruik?

3. Zou je een avond waarop we verschillende wijn apps bespreken willen bijwonen? Natuurlijk drinken we dan ook een goed glas!

 

Stuur je reactie graag vòòr 1 februari a.s. naar proefcie@haarlemswijngilde.nl

 Groeten en wellicht tot ziens op onze nieuwjaarsreceptie op 8 januari,

 Peter van Ginkel