The sound of wine‏

Beste Wijnvrienden,

 En voor de laatste proeverij van het jaar doen we weer eens iets heel anders!

Aristoteles benoemde al de klassieke gewaarwordingen: zien, horen, proeven, ruiken en voelen. Voor het drinken van wijn gebruiken wij enkele van onze zintuigen: we kijken met onze ogen naar de wijn, ruiken met onze neus en proeven (en voelen?) met onze mond. Eén zintuig wordt niet of nauwelijks gebruikt: onze gehoor. Dat is niet zo raar: wijn maakt doorgaans geen geluid. We kunnen natuurlijk wel geluid toevoegen aan de proefervaring, bijvoorbeeld door een mooi muziekstuk af te spelen. Verrijkt dat de proefervaring of leidt het juist af? Kom het zelf ervaren.

 Wij organiseren in december een proeverij waarbij we muziek gaan afspelen tijdens het drinken van onze wijnen. Welke wijnen en welke muziek? Dat mag jij bepalen! We willen je uitnodigen om ons te vertellen welk muziekstuk je bij welke wijn vindt passen: Toccata en Fuga in d-moll van Bach bij een Romanée Conti? Simon & Garfunkel’s El condor pasa (If I could) bij een Chileense Carménère? Hoe je tot je keuze komt is aan jou: smaakkarakteristieken, vakantie-ervaringen… jij mag het zeggen! We zijn natuurlijk wel benieuwd waarom je dat bepaalde muziek stuk bij die wijn hebt gekozen.

 We zullen vervolgens een keuze maken uit de door jullie voorgestelde wijn-muziek combinaties. Dat doen we vooral om er voor te zorgen dat we mooie line-up van ca. 10 wijnen krijgen en een prettige diversiteit aan muziek.

 Stuur je wijn-muziek suggestie vòòr 1 december naar proefcie@haarlemswijngilde.nl

Geef aan:

  • Welke wijn (druivenras / land, evt. domein)
  • Welk muziekstuk (Artiest en titel)
  • Motivatie: waarom jij vindt dat het muziekstuk zo goed past bij de wijn

 Geef ook aan of je de proefavond zelf wilt bijwonen.

We zijn erg benieuwd naar jullie voorstellen!

 Heb je geen behoefte zelf een suggestie te doen maar wil je wel deelnemen aan de proeverij? Dat kan natuurlijk ook. Gewoon opgeven door een e-mail naar proefcie@haarlemswijngilde.nl.

 Datum:                10 December 2013 om 20:00 uur

Locatie:                Rosenstock-Huessy Huis

Kosten:                Maximaal € 25,- p.p.

 Groet,

Peter

Let’s get wild!

Wijnvrienden,

En dan is de herfst daar. Het is donker als ik opsta. En ook ’s avonds moet het licht steeds eerder aan. Blad verkleurt, bomen verliezen hun blad. En het is koud. Nou ja: kouder dan sinds lange tijd. De verwarming slaat weer aan. Ja, een nieuw seizoen is aangebroken.
Ook voor de culinaire wereld, want op 15 oktober gaat het wildseizoen van start. En daarom zeggen ook wij: Let’s get wild!

Een selectie van uiterst gepassioneerde en kundige hobbykoks van ons eigen wijngilde (Monique, Marion, Mariska, Annemiek, Renée en Jan) gaat er voor zorgen dat we een heerlijk wilddiner met elkaar kunnen genieten. En we zouden het Haarlems Wijngilde niet zijn als we niet ook de nodige aandacht aan de bijpassende wijnen schenken. Iets uit de Rhône misschien?

Hierbij wil ik jou en je partner uitnodigen voor opnieuw een bijzondere wijn-spijs proeverij van ons wijngilde.

Thema : Let’s get wild!
Datum en tijd : dinsdag 12 november 19:00 uur
Plaats : Villa Zwanenburg aan de Koninginneweg 86 in Haarlem
Kosten : ca. EUR 40,- per persoon. Exacte prijs volgt a.s.a.p.

Aanmelden voor deze proeverij kan door een mail te sturen naar proefcie@haarlemswijngilde.nl

Groet, Peter