Proefavond 8 april: Piemonte volgens Vino Linea Directa‏

Beste leden van het Haarlems Wijngilde,

 ** Let op! De april proeverij vindt niet plaats in het Rosenstock-Huessyhuis maar bij Jan Meulenbelt thuis: villa Zwanenburg. **

Vorig jaar waren we nog in Toscane, maar nu brengen we weer een vineus bezoekje aan Piemonte in het Noordwesten van Italië.

Hierbij nodigen we je uit voor een proeverij van Coos Verweij van Vino Linea Directa bij het Haarlems Wijngilde.

Coos over Vino Linea Directa:

Onze wijnen importeren wij uit de meest prestigieuze Italiaanse wijnstreek: Piemonte. Al in de Romeinse tijd, 2.000 jaar geleden, werd de wijnbouw hier intensief bedreven. Het terrein, dat ooit eens de bodem van een stuk Middellanse Zee is geweest, bestaat uit een mengsel van zeeklei, kiezel en een grote rijkdom aan mineralen. Het sterk glooiende landschap kent grote hoogteverschillen, waardoor er microklimaten zijn ontstaan die vaak per perceel de geur en smaak van de druiven beïnvloeden.

Vele, vooral kleinere wijnboeren werken er met grote professionaliteit en toewijding aan het maken van kwaliteitswijnen, zowel van bekendere druivenrassen, zoals Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Chardonnay en Moscato als van de typisch regionale rassen zoals Arneis, NasCëtta, Favorita, Erbaluce di Caluso, Neretto, Buttafuoco en Brachetto.

Al vele jaren zijn wij regelmatig in dat gebied op bezoek om zeker te stellen dat ons “vaste aanbod” aan de hoogste eisen blijft voldoen en verder om nieuwe ontdekkingen te doen, die wij tijdelijk of permanent aan ons assortiment kunnen toevoegen. Onze gesprekken en proeverijen met lokale wijnkenners zijn daarbij van grote waarde gebleken.

Wij zijn er trots op u onze wijnkeus uit het mooie Piemonte te kunnen aanbieden en wensen u veel drinkgenoegen.

Thema : Piemonte van Vino Linea Directa
Datum en tijd : dinsdag 8 april 20:00 uur
Plaats : Villa Zwanenburg aan de Koninginneweg 86 in Haarlem
Kosten : € 18 per persoon. Gaarne gepast betalen

 

Meldt je aan vóór 5 april door een mail te sturen naar proefcie@haarlemswijngilde.nl .