Proefavond 10 februari: Les Chiens Blancs Wijnimport

Beste wijnvriend van het Haarlems Wijngilde,

Hierbij nodigen we je uit voor weer een nieuwe proeverij van het Haarlems Wijngilde: de wijnen van Les Chiens Blancs Wijnimport.
Les Chiens Blancs Wijnimport bestaat al sinds 1996 en heeft zijn opslag in het Fort Liebrug in Haarlemmerliede tegenover Hotel De Zoete Inval. Hier in dit fort waar vroeger Brinks Geldnet zijn schatten bewaarde, liggen nu zaken die er echt toe doen in het leven: Mooie wijnen.
Eigenaar is Nardy Nafzger die tijdens zijn loopbaan als onderwijzer ( in Maastricht en Badhoevedorp) en directeur van diverse basisscholen in de Randstad, in zijn vakanties in Frankrijk begon met het leggen van contacten met wijnboeren. Hij begon te importeren op basis van enkele wijnen in 2000 en dat is sindsdien alleen maar gegroeid. Nadat hij vanaf 2009 op professionelere basis begin te werken, o.a. met een wijnproefpanel, groeide het bedrijf, de omzet en het aantal restaurants waaraan wordt geleverd. Er wordt alleen geïmporteerd uit Frankrijk en daarbij is de bedoeling om uit alle grote wijnstreken van Frankrijk wijnen te importeren.
Op dit moment ligt er een nadruk op het gebied Languedoc-Roussillon.

 Thema : Wijnen van Les Chiens Blancs Wijnimport
Datum en tijd : dinsdag 10 februari 20:00 uur
Plaats : Rosenstock-Huessy huis,  Hagenstraat 10 in Haarlem.
Kosten : € 18 per persoon. Gaarne gepast betalen

Meldt je aan vóór 7 februari door een mail te sturen naar proefcie@haarlemswijngilde.nl.

 

Nieuwjaarsproeverij 13 Januari‏

Waarde Wijnvrienden,

We beginnen het nieuwe jaar zoals gebruikelijk weer met Bubbels: een gezamenlijke toast op het nieuwe jaar!! En dit keer Italiaanse bubbels!

Jullie kennen vast en zeker prosecco, en misschien ook Moscato d’Asti of Lambrusco, al zijn dat waarschijnlijk niet de eerste wijnen waar je aan denkt bij Italiaanse bubbels.
Toch zijn er meer, en bovendien interessante Italiaanse mousserende wijnen en daarom wijden we er een speciale proeverij aan: zeker de moeite waard!
Hierbij nodigen we je uit om daarbij aanwezig te zijn.
Thema : Italiaanse mousserende wijnen
Datum en tijd : dinsdag 13 Januari 20:00 uur
Plaats : Rosenstock Hussey Huis aan de Hagestraat 10 in Haarlem
Kosten : ten laste van het Gilde budget
 

De proeverij is voorbereid door Lisette van Doorn, Vinologe, die ook 3 jaar in Italië gewoond heeft, succes verzekerd dus!
Namens het Bestuur,

Hugo, Peter, Mariska, Ernst, Jan