Proefavond 10 maart 2015: Proeftechnisch Examen voor Vinoloog

Beste leden van het Haarlems Wijngilde,

Op dinsdag 10 maart biedt het Haarlems Wijngilde je de kans je wijnkennis en proeftechnische vaardigheid te meten met het proeftechnische examen van de vinologenopleiding.

 

In vier flights proef je een twaalftal wijnen en over de wijnen worden achttien vragen gesteld. Per flight van drie wijnen krijg je 17 minuten om de vier of vijf vragen te beantwoorden. Besloten is na iedere flight de wijnen te bespreken en de vragen te beantwoorden. Jouw antwoorden worden niet ingenomen. Je kunt dus zelf kijken hoe ver je komt.

Iedere wijn kent een vraag over de herkomst. Je krijgt drie alternatieven waarvan je er één moet kiezen. Daarnaast kunnen er vragen zijn over: het alcoholpercentage van de wijn, of de wijn houtopvoeding heeft gehad, uit welk jaar de wijn komt, etc. Eveneens multiple choice vragen.  Rond 22.15 uur wordt het examen en de bespreking van de antwoorden afgesloten. Daarna kunnen wij gezellig napraten onder het genot van een hapje en de geproefde wijnen. Om dit strakke tijdschema te kunnen halen, is het verzoek aan jou om tijdig (uiterlijk 20.00 uur) aanwezig te zijn. Kosten van de proeverij de gebruikelijke € 18,-.

 

Wil je deze uitdaging aangaan en je kennis testen, schrijf je dan nu in voor de proeverij van 10 maart 2015. Tot dan!

 

Marlon Witteman en Paul Barten

 

Datum en tijd : dinsdag 10 maart 2015 20:00 uur
Plaats : Rosenstock-Huessy huis,  Hagenstraat 10 in Haarlem.
Kosten : € 18 per persoon. Gaarne gepast betalen

Meldt je aan vóór 7 maart door een mail te sturen naar proefcie@haarlemswijngilde.nl.