Wijnspijs evenement van het Haarlems Wijngilde in juni bij … Le Mortier

Beste leden van het Haarlems Wijngilde,

Hierbij nodigen wij jullie uit voor onze traditionele juni wijn-spijs avond. Op dinsdagavond 12 juni vanaf 19:30 u is het weer zover, we gaan het dit maal bij een relatief jong restaurant in Haarlem beleven: Le Mortier.

We dachten even dat we bij Brouwerskolkje terecht konden, maar die gelegenheid bleek deze 12e juni al afgehuurd.

Ook dit keer staat ons weer een heerlijk 4 gangen diner met bijpassende wijnen en alles erop en eraan te wachten.

Restaurant Le Mortier is sinds maart 2016 gevestigd in Haarlem. Chef-kok Philippe Favié staat aan het hoofd van de witte brigade. Le Mortier is de naam van een “lieu-dit” in St. Nicolas-de-Bourgueil in het hart van de Loirevallei. In de heuvels boven het dorp ligt een kleine wijngaard (30 are) genaamd Le Bas Mortier. De passie en aandacht voor wijn die dus doorklinkt in de naam van het restaurant, deelt Philippe met zijn broer Martin, die ook een aantal wijnen voor het restaurant uit de Loire streek importeert. Wij zijn benieuwd of we die passie voor wijn èn spijs ook terug gaan zien en proeven in de gangen die ons worden geserveerd. Een afvaardiging van het bestuur heeft recentelijk proef gegeten en gedronken, om de gerechten te leren kennen en een concurrerende wijn te kunnen selecteren naast de wijn die door de Sommelier en de Chef is gekozen bij ieder gerecht.

 

Moge ook bij deze bijzondere gelegenheid de keuzes van de wijnen u verbazen en bekoren!

Wanneer:          Dinsdag 12 juni 2018, 19:30 uur
Waar:                 Le Mortier, Nassaulaan 1 Haarlem
Kosten:              € 75 per persoon

 

Net als andere jaren kun je iemand (bijv. je partner) meenemen. Meld je aan door het deelnamebedrag (of het dubbele als je met z’n tweeën bent) vóór 9 juni over te maken naar bankrekeningnummer NL18INGB0005027400  t.n.v. Haarlems Wijngilde onder vermelding van “Deelname NAAM wijnspijs diner juni 2018”. Vul bij NAAM je eigen naam in. Zijn er ingrediënten waarvoor je allergisch bent of die je liever niet eet? Laat het ons even per kerende e-mail weten. Geven wij het door aan de Chef!

 We hopen je te zien op 12 juni!

Groet,

Jan en Peter