Informatie voor gildeleden

HHC2013 logo groot

 

En dat is vijf! Want voor de vijfde keer organiseert het Haarlems Wijngilde de Haarlemse Huiswijncompetitie. Vorig jaar hadden we een mooie competitie, met veel deelnemende horeca en maar liefst 102 ingezonden wijnen. Dit jaar geen grote veranderingen in aanpak of prijzen/keurmerken, dat zit immers goed op de rit. Wel gaan we de blindproeverij iets anders organiseren, zodat we allen net iets minder wijnen hoeven te proeven en naar verwachting wat minder lang met de proeverij bezig zijn. Vorig jaar was al een stap in de goede richting door voor de zondagmiddag te kiezen en het proeven te laten plaatsvinden in de bibliotheek van het Rosenstock-Huessy huis. Dat houden we vast, maar de proeverij zelf zal iets anders worden ingedeeld.

Wij willen er voor gaan om ook dit jaar weer met elkaar 100+ wijnen van onze Haarlemse Horeca te gaan proeven.

Even de belangrijkste data op een rij:

Blindproeverij Zondag 30 juni 13:30 uur Rosenstock-Huessy huis
Prijsuitreiking Maandag 8 juli 17:00 uur Grand Café Brinkmann

Zet ze vast in je agenda!

Om het weer een geslaagd evenement te laten zijn hebben we niet alleen veel wijnen nodig om te proeven, maar ook jullie medewerking. In ieder geval als proever, want meer proevers betekent meer beoordelingen per wijn en daarmee een nog beter eindoordeel.

Ook willen wij graag hulp van leden die aan de organisatie van het evenement willen bijdragen. Te denken valt aan:

  • Het bezoeken van horecaondernemers om ze te enthousiasmeren om deel te nemen;
  • Het ‘blind’ maken van de flessen;
  • Logistiek rondom de blindproeverij, klaarzetten van al het materiaal;
  • Opruimen na de blindproeverij;
  • Voorbereiding prijsuitreiking;
  • Opruimen na prijsuitreiking.

Kortom, genoeg te doen, dus hulp is welkom!

De jury, die uiteindelijk de top 3 per categorie vaststelt, stellen we ook dit jaar weer samen uit de vinologen van het wijngilde. Dus ben je vinoloog en wil je deel uit maken van de jury: laat het ons weten!

Wij nodigen je hierbij van harte uit om samen met je wijnvrienden van het gilde je proefvaardigheden in te zetten om op zondag 30 juni om 13:30 uur de wijnen te beoordelen en tot de verkiezing van de winnaars te komen.

Aanmelden voor de grote blindproeverij op zondag 30 juni of om je hulp aan te bieden voor al die andere dingen die moeten gebeuren kan middels een e-mail naar huiswijncompetitie@gmail.com .

Als altijd: aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Nu we een reputatie hebben opgebouwd bij de Haarlemse Horeca en dit jaar het lustrum van de huiswijncompetitie vieren rekenen wij op jou deelname!

Speciaal voor de Haarlemse Huiswijncompetitie hebben we een Twitter-adres @haarlemhuiswijn en een Facebook pagina Haarlemse Huiswijncompetitie. Hiermee willen we zowel jullie als de Haarlemse horecaondernemers bereiken en informeren over ons evenement.

Laten we er met elkaar weer een mooi succes van maken!

De projectgroep huiswijncompetitie

Hugo Pen      

Jan Meulenbelt 

Peter van Ginkel