Interview Bert den Daas

Samenvatting gesprek Bert den Daas, ere-lid HWG
23 maart 2010Bert is 73 jaar en woont tegenwoordig in het oosten van ons land en in Frankrijk.

1 Waarom ben je lid geworden van het HWG en wanneer?

Ik was altijd al geïnteresseerd in wijn. Op een gegeven moment stond ik bij het wijnschap in de supermarkt en raakte in gesprek met iemand. Deze persoon bleek Allard Custer te zijn en was toen lid van het Haarlems Wijngilde en heeft mij toen enthousiast gemaakt om lid te worden. Dat was eind tachtiger jaren

2 Wat heb je gedaan voor het HWG?

Toen in 1998 Bert Roosendaal vertrok, was er een vacature in de proefcommissie en daar ben ik toen ingestapt. Samen met Piet Thellier en Derk Lee. Tussen 1998 en 2007 toen ik naar het oosten van ons land verhuisde hebben wij heel wat proeverijen georganiseerd.

3 Wat was de meest memorabele proeverij in die periode?

Oh,m er waren verschillende proeverijen die daar voor in aanmerking komen maar aan die van Regina Meij over Oostenrijk heb ik goede herinneringen.

4 Waren er ook dieptepunten?

Ja, helaas. Ik had goede contacten met Harry de Best in Noord Holland, een heel deskundige wijnhandelaar die goed kon vertellen. Maar tijdens de proeverij liep het helemaal uit de hand. Hij bleef maar praten en er werd heel weinig geproefd. Ja zo zie je maar dat een interessante verteller je proeverij kan verprutsen.

5 Wat wens je het Haarlems Wijngilde?

Ik wens het Haarlems Wijngilde een gezond voortbestaan met veel activiteiten.