Proefavonden

Proefavonden
Het “Haarlems Wijngilde” houdt ieder tweede dinsdag van de maand vanaf 20:00 uur een proeverij met uitzondering van juli en augustus. De tien proeverijen zijn onder te verdelen in een aantal soorten:
1. Standaard (5) Deze proeverijen hebben een vaste prijs van € 18 en worden 5 maal per jaar gehouden. Het maximum aantal deelnemers is 18, omdat we per wijn één fles aanschaffen. De kosten van de proeverij moeten bij aanvang van de avond voldaan worden.
2. Masterclass (2) Deze proeverijen hebben geen vaste prijs, de prijs is afhankelijk van het onderwerp. Ook hier is het maximum aantal deelnemers 18.
3. Wijn en Spijs (2) Deze avonden worden gehouden in november/december en juni. In principe kunnen alle leden komen; dit houdt in de praktijk in dat er tussen de 30 en 40 deelnemers zijn. De kosten zijn afhankelijk van de activiteit en verschillen van keer tot keer.
4. Nieuwjaarsreceptie In januari wordt de nieuwjaarsreceptie gehouden. Deze avond is kostenloos voor de leden en staat niet open voor introducees. Het is een proeverij met een luchtig karakter met wijnen (stil en mousserend) die passend zijn.
De Standaard en Masterclass proeverijen en de Nieuwjaarsreceptie worden gehouden in de bibliotheek van het Rosenstock-Huessyhuis in de Hagestraat in Haarlem. Voor de Wijn en Spijs avonden worden verschillende lokaties gebruikt die voldoende groot zijn en waar kook-faciliteiten aanwezig zijn.
Indien er plaats is kunnen introducees meegenomen worden naar de proefavonden. Voor mensen die overwegen om lid te worden is het ook mogelijk om naar een proeverij te komen. Neem hiervoor contact op met de secretaris. De kosten hiervoor zijn gelijk aan de kosten voor de leden echter zonder de bijdrage van het bestuur indien dat van toepassing is.
Download ons proefformulier.