proeverij april 2024: Sicilië

Beste leden van het Haarlems Wijngilde,

Zo nu en dan een bezoek brengen aan Italië ervaar ik als heel plezant. Fraai landschap, mooie mensen, lekker eten en prachtige wijnen. Nu kun je lang niet alles van Italië naar NL brengen, maar met wijn lukt dat natuurlijk prima. Zelfs als het van een eiland in het verre zuiden van Italië komt.
Sicilië is een van de meest dynamische en boeiende wijnregio’s van Italië, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het eiland heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende regio voor kwaliteitswijnen, mede dankzij zijn unieke terroir, gevarieerde microklimaten en innovatieve wijnmakers.

En er is een mooie diversiteit aan druivenrassen: Sicilië staat bekend om zijn inheemse druivenrassen, zoals Nero d’Avola, de meest bekende rode druivensoort die volle en kruidige wijnen produceert. Andere belangrijke rode druiven zijn Frappato, Nerello Mascalese en Perricone. Wat witte wijnen betreft, zijn Grillo, Catarratto en Carricante prominent, waarbij laatstgenoemde vooral wordt gebruikt voor de productie van de vermaarde Etna Bianco.

Jan heeft een mooie set wijnen samengebracht en zal het proeven larderen met Siciliaanse wijnfeitjes.

Dat wil je natuurlijk niet missen!

Als je bij deze proeverij aanwezig wilt zijn, bevestig dan je aanwezigheid door het deelnamebedrag over te maken naar de rekening van ons Wijngilde. 

Thema: Wijnen van Sicilië
Datum en tijd: Dinsdag 9 april 20:00 uur
Plaats: Rosenstock-Huessyhuis, Hagestraat 10 in Haarlem

Ben je geen lid maar wel geïnteresseerd in deze proeverij? Stuur dan een mail naar secretaris@haarlemswijngilde.nl en dan nemen wij contact met je op.