Beste leden van het Haarlems Wijngilde,
Ons gilde bestaat 40 jaar en dit robijnen jubileum moet gevierd worden! Op dinsdag 10 juni 2025 gaan speciaal voor ons de deuren van restaurant Southern Cross open. Voor wie het restaurant nog niet kent: Southern Cross serveert hedendaags Australisch eten geïnspireerd op de verschillende voedselculturen die in Australië naast elkaar bestaan. Chefkok Peter Edwards geeft zijn eigen draai aan invloeden uit de Aziatische, Europese en Mediterrane keuken en zal met zijn team voor ons een bijzonder vijfgangen menu samenstellen. Zijn vrouw Natasja selecteert daarbij een keur aan Australische wijnen.
Om half 7 zullen wij het glas heffen op veertig mooie wijnjaren die achter ons liggen en uiteraard op een prachtige vineuze toekomst. Om de avond verder luister bij te zetten zal culinair historica Charlotte Klein, bekend van onder meer Luilekkerland: Koken in Nederland en recent Uit eten in Amsterdam, ons een verhaal komen vertellen over restaurantcultuur in Nederland. Daarbij zal de rol van wijn uiteraard niet vergeten worden. Het belooft 10 juni een bijzondere avond te worden. Wij hopen veel leden en hun partners te mogen begroeten!