Update Proefavond Portugal!

Beste leden van het Haarlems Wijngilde,

 

Een update over de oktober proeverij. Het gaat goed met de aanmeldingen. Zelfs zo goed, dat het aantal nu op 21 staat. Dat betekent dat we iets moeten doen: of tegen 4 leden zeggen dat er helaas geen plaats meer is, of een oplossing verzinnen om meer leden te laten deelnemen. Wij hebben voor dat laatste gekozen!

Naast de reguliere proefavond op dinsdag 13 oktober willen we ook een proefavond op woensdag 14 oktober organiseren. Zelfde tijd, zelfde plek, zelfde thema.

 

Daarvoor is het wel nodig dat een aantal van de leden bereid is de dinsdag te verruilen voor de woensdag. En zou het leuk zijn als er nog wat leden zich aanmelden, zodat we uiteindelijk met 12-14 leden per avond kunnen proeven. Dus, als je je nog niet hebt aangemeld: twijfel niet en schrijf je in. Doe dat op onderstaande manier.

 

Tot slot willen we alle leden die zich hebben aangemeld (of nog aanmelden) vragen via kerende e-mail te laten weten of ze op dinsdag, woensdag of op beide avonden kunnen proeven. Dan kunnen wij een verdeling maken en zullen dat tijdig (maandag voorafgaand aan de proeverij) met jullie delen!

 

Wij hopen jullie 13-14 oktober te treffen.

 

Groet,

Jan en Peter

Beste leden van het Haarlems Wijngilde,

 

Afgelopen maand hebben we onze eerste proeverij in Corona-tijd gehad. En die is prima verlopen! In het Rosenstock-Huessyhuis (in de bibliotheek) kunnen we goed op gepaste afstand van elkaar zitten en proeven. Tevens zijn ons geen besmettingen bekend en daarmee gaan we door met onze proefavonden zolang de richtlijnen vanuit RIVM en onze regering dat toestaan.

We hanteren voorlopig nog steeds een maximum aantal deelnemers: we kunnen 1 flight wijnen (1 fles van iedere wijn) openen en het maximum aantal deelnemers is daarmee 17.

 

Thema van de proeverij

Portugal is het thema deze keer. Een land dat de laatste decennia flinke stappen voorwaarts heeft gemaakt met hun witte en rode stille wijnen. Het was maart 2011 dat wij voor het laatst dit land van het Iberisch schiereiland hebben bezocht, dus tijd voor een hernieuwde kennismaking.

Nieuwsgierig? Meldt je dan aan!

 

Deelname en COVID-19

Als je deel wilt nemen gelden de volgende maatregelen:

  • je ontsmet je handen bij binnenkomst met desinfecterende handgel;
  • Je geeft niemand een hand;
  • Je zet je in om de gewenste 1,5 meter afstand tot anderen te bewaren.

 

Mocht je verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest) hebben of verhoging/koorts, of indien één van je huisgenoten koorts heeft gehad in de 24 uur voorafgaand aan de proeverij, dan verzoeken we je af te melden en thuis te blijven.

 

Tot slot

We hebben allemaal kunnen vernemen dat met name oudere mensen meer risico lopen ernstig ziek te worden van COVID-19, zeker als zij vanwege andere kwalen al als risicogroep zijn geïdentificeerd.

Bedenk voor jezelf of je tot deze groep behoort en of het verantwoord is om deel te nemen aan een proeverij. Want hoewel wij ons best zullen doen om de geldende maatregelen na te leven, ligt de verantwoordelijkheid voor jouw gezondheid primair bij jezelf.

 

Indien het maximaal aantal aanmeldingen bereikt is zal ik hiervan melding maken in de WhatsApp-groep HWG Actueel.

Nog niet in de WhatsApp groep? Stuur even een berichtje naar 0629525547 en ik voeg je toe!

 

Groet,
Jan en Peter

 

 

Thema : Portugal
Datum en tijd : Dinsdag 13 oktober 20:00 uur
Plaats : RosenStock Huessyhuis in Haarlem
Kosten : Maak vóór 12 oktober € 22 over naar bankrekeningnummer NL18INGB0005027400

t.n.v. Haarlems Wijngilde onder vermelding van “Deelname NAAM proeverij okt 2020”

Vul bij NAAM je eigen naam in.