Het is weer tijd voor het Haarlems Wijngilde!

Beste leden van het Haarlems Wijngilde,

Het lijkt er op dat Covid-19 enigszins onder controle is: velen zijn ondertussen gevaccineerd en binnen zekere grenzen kunnen we ons gewone leven weer oppakken. Wij hopen dat jullie allen goed door deze periode heen zijn gekomen en ondertussen weer zin hebben om met elkaar bijeen te komen om wijn weer het middelpunt van ons samenkomen te laten zijn.

Als feestelijke heropening van onze wijngildesessies gaan we mousserende wijnen in het zonnetje zetten. Er wordt het nodige aan parelwijnen geproduceerd in praktisch alle wijnlanden, van net geprijsde flesjes tot wijnen die een flinke aanslag op je portemonnee zijn.

We zetten een mooi rijtje flessen met schuimwijnen op een rij, zodat we o.a. Prosecco, Cava, Crémant, Franciacorta en Champagne eens naast elkaar kunnen proeven en vergelijken: hoe onderscheiden de wijnen zich als het gaat om frisheid, complexiteit, mousse en elegantie?

In het Rosenstock-Huessyhuis (in de bibliotheek) kunnen we goed op gepaste afstand van elkaar zitten en proeven. Tevens zijn ons geen besmettingen bekend en daarmee gaan we door met onze proefavonden zolang de richtlijnen vanuit RIVM en onze demissionaire regering dat toestaan.

We hanteren voorlopig nog steeds een maximum aantal deelnemers: we kunnen 1 flight wijnen (1 fles van iedere wijn) openen en het maximum aantal deelnemers is daarmee 17.

Deelname en COVID-19

Als je deel wilt nemen gelden de volgende maatregelen:

  • je ontsmet je handen bij binnenkomst met desinfecterende handgel;
  • Je geeft niemand een hand;
  • Je zet je in om de gewenste 1,5 meter afstand tot anderen te bewaren.

Mocht je verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest) hebben of verhoging/koorts, of indien één van je huisgenoten koorts heeft gehad in de 24 uur voorafgaand aan de proeverij, dan verzoeken we je af te melden en thuis te blijven.

Indien het maximaal aantal aanmeldingen bereikt is zal ik hiervan melding maken in de WhatsApp-groep HWG Actueel.

Nog niet in de WhatsApp groep? Stuur even een berichtje naar 0629525547 en ik voeg je toe!

Groet,
Jan en Peter

Thema : Mousserende wijn
Datum en tijd : Dinsdag 14 september 20:00 uur
Plaats : RosenStock Huessyhuis in Haarlem
Kosten : Maak vóór 12 september €24 over naar bankrekeningnummer NL18INGB0005027400 t.n.v. Haarlems Wijngilde onder vermelding van “Deelname NAAM proeverij sept 2021” Vul bij NAAM je eigen naam in.

De betaling naar het rekeningnummer: van het HWG is meteen het bewijs van deelname! 

Het kan in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat er overschrijving van een proeverij plaatsvindt. Als blijkt dat er geen plek voor je beschikbaar is krijg je vanzelfsprekend je deelnamegeld teruggestort!

Indien je na aanmelding tot de conclusie komt dat je toch niet aanwezig kunt zijn:

  • Afmelden via een e-mail naar proefcie@haarlemswijngilde.nl;
  • Als je je op de dag vóór de proeverij afmeldt is er nog gelegenheid andere leden die op een wachtlijst staan te bellen;
  • Indien je je op de dag van de proeverij afmeldt zonder Corona klachten dien je de proefkosten alsnog te voldoen.