10 juni Wijn-spijs bij Karmozijn

Beste leden van het Haarlems Wijngilde,

Karmozijn IENS.jpgIENS is al jaren een handig hulpmiddel als het om “Uit Eten” gaat. Als je op zoek bent naar een leuk restaurant (ook in een onbekende plaats) en je hebt nog geen idee waar je wilt eten: IENS kan helpen. Maandelijks helpt IENS 1,5 miljoen bezoekers een geschikt restaurant te vinden. Geregistreerde proevers schrijven op jaarbasis zo’n 100.000 recensies over restaurants en leveren zo een onmisbare bijdrage. Die recensies worden vergezeld van 3 rapportcijfers voor eten, service en decor, welke ook weer in een gemiddelde waardering wordt uitgedrukt. Ik heb al de nodige prima diner- adressen gevonden via IENS, vanachter de laptop of via de app op mijn smartphone.

Ons wijngilde heeft jaarlijks in juni een Wijn-Spijs moment buiten de deur. Afgelopen jaren zijn we geweest bij Cheval Blanc, Southern Cross en India Corner, allemaal prima restaurants en mooie diners. Iets nieuws vinden dat zich daarmee kan meten is niet eenvoudig. Of toch wel, als je je van IENS bedient? Daarom heb ik op mijn smartphone met de IENS app gezocht naar restaurants in Haarlem. De app meldt 224 restaurants! En waarom zouden wij dan niet willen eten bij het restaurant met de hoogste waardering? Wonderlijk genoeg (of niet) is dat niet Restaurant ML, het enige restaurant met een ster dat Haarlem telt. Maar wel: Karmozijn. Men waardeert Karmozijn met een 9,0!

 

Wij hebben onze zinnen dus op Karmozijn gezet. Al snel kwamen we er achter dat er wel een uitdaging is als wij in juni in de Gierstraat willen neerstrijken: de zaak is zeer waarschijnlijk te klein voor ons gezelschap. Het biedt maximaal plaats aan 23 gasten, terwijl wij verwachten ca. 30 gildeleden + aanhang te moeten kunnen faciliteren. Toch vond eigenaar, maître én kok Ton Overbeek het wel heel leuk om voor ons te koken. De oplossing is gevonden door voor de locatie opnieuw uit te wijken naar de keuken van Jan: Villa Zwanenburg.

Ton Overbeek van Karmozijn komt dus voor ons koken in de keuken van de Villa en laat ons genieten van zijn lekkernijen, van amuse tot friandises. Het wordt een mooi vier gangen menu, waarbij Ton bijpassende wijnen schenkt en wij, zoals jullie gewend zijn, bij de verschillende gerechten ook een suggestie daarnaast plaatsen.

Wanneer:           Dinsdag 10 juni 2014, 19:00 uur

Waar:                   Villa Zwanenburg aan de Koninginneweg 86 in Haarlem

Kosten:               € 65 per persoon. Betaling in contanten op de avond zelf. Gaarne gepast betalen.

Graag vernemen we vòòr 6 juni of je meedoet aan dit mooie diner. Net als vorig jaar kun je iemand (bijv. je partner) meenemen. Het maximum aantal deelnemers is 34.

Aanmelden doe je zo:

  • Meldt je aan door een mail te sturen naar proefcie@haarlemswijngilde.nl en geef ajb aan of je met 1 of 2 personen komt.
  • Geef in reactie aan of je een voorgerecht met vlees of vis wilt.
  • Geef in reactie ook aan of je een hoofdgerecht met vlees of vis wilt.
  • Geef tenslotte ook aan of je als nagerecht graag kaas eet of liever van een zoet dessert geniet.
  • Zijn er ingrediënten waarvoor je allergisch bent? Laat het ons even weten in dezelfde mail waarmee je je aanmeldt. Geven wij het door aan de Chef!

Indien na aanmelding alsnog afmelding plaatsvindt (kan gebeuren) dan dienen de deelname kosten bij afmelding na 8 juni alsnog betaald te worden.

We hopen je te zien op 10 juni!

Groet,
Jan Meulenbelt
Peter van Ginkel