Bordeaux

Beste leden van het Haarlems Wijngilde,

Geduld is een schone zaak. Of in het Nederlands van 2023: wie rustig afwacht wordt beloond. Wij vinden het tijd om die beloning nu te claimen.

Het was 2014 toen we deze proeverij hebben bedacht en de eerste aankopen hebben gedaan. We hebben van 3 Châteaux van de linkeroever van de Gironde wijnen aangekocht: Château Belgrave (Haut-Médoc), Clos de Marquis (Saint-Julien) en Château Poujeaux (Moulis-en-Médoc). Later hebben we de wijnen met andere jaargangen aangevuld. Dat betekent dat we de ontwikkeling van deze wijnen over verschillende decennia (!) kunnen proeven in 3 mini verticale proeverijen:

  • Château Poujeaux (Moulis-en-Médoc) 1995-2009-2018, Cru,
  • Château Belgrave (Haut-Médoc) 2005-2009-2018, Cinquième Grand Cru Classé en
  • Clos de Marquis (Saint-Julien) 1995-2003-2008, Cru Bourgeois.

Wij zijn erg benieuwd hoe deze Bordeauxwijnen nu smaken. We hebben van alle wijnen 2 flessen aangekocht, dus er is voldoende plaats aan de proeftafel.

Jan neemt ons mee langs de verschillende châteaux.

Wil je deelnemen aan deze proeverij, en dat kunnen we ons goed voorstellen, geef je dan op door het deelnamebedrag over te maken naar de rekening van ons wijngilde.

Zoals jullie weten is Bordeaux niet goedkoop. Op basis van de inkoop zou deze proeverij meer dan €31 moeten kosten per persoon.

Het bestuur heeft besloten om een deel van de kosten uit onze reserves te betalen waardoor het deelnamebedrag nu op €23 is vastgesteld.

Namens het bestuur een hartelijke groet en hopelijk tot ziens in februari,

Thema: Bordeaux Linker Oever
Datum en tijd: Dinsdag 14 februari 2023 20:00 uur
Plaats: Rosenstock-Huessyhuis, Hagestraat 10 in Haarlem