Nieuwjaarsreceptie

Beste leden van het Haarlems Wijngilde,

Er is nieuws. Goed nieuws! Het bestuur is al geruime tijd op zoek naar een andere locatie voor de bijeenkomsten van ons gilde. De huidige locatie voldoet niet helemaal aan onze wensen. Maar een ander onderkomen vinden bleek niet eenvoudig: vele dinsdagavonden zijn al bezet en soms is het prijskaartje exorbitant hoog. Wij zijn dan ook verheugd te kunnen melden dat we kunnen terugkeren naar het Rosenstock-Huessyhuis als locatie voor onze proefavonden! We hebben dan ook direct alle proefavonden van 2023 gereserveerd. Net ietsje ruimer, meer licht en schoner dan onze huidige locatie.

Meteen in januari kunnen we er terecht voor een ongedwongen ontmoeting van wijnvrienden, waarbij we PET-NAT gekozen hebben als de schuimwijn voor onze nieuwjaarsreceptie 2023.

PET-WAT hoor ik je denken? PET-NAT = Petillant Naturel: mousserende wijnen die hun mousse verkrijgen omdat de flessen worden gevuld voor de (1e) fermentatie is afgerond. De wijn vergist dan verder in de fles waardoor er koolzuur in de fles wordt opgebouwd! Deze m├ęthode Ancestrale is best een lastige vinificatiemethode die niet tot nauwelijks gestuurd kan worden.

Ook nieuwsgierig naar het de wijnen die dat oplevert? We hebben er enkele geselecteerd om kennis mee te maken tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Aanwezig zijn bij de nieuwjaarsreceptie kost niks, maar we vernemen natuurlijk wel graag van je of je aanwezig bent of niet.

Laat dat per kerende e-mail daarom even aan ons weten.

Namens het bestuur fijne dagen, een hartelijke groet en hopelijk tot ziens in januari,

Thema: Nieuwjaarsreceptie
Datum en tijd: Dinsdag 10 januari 2023 20:00 uur
Plaats: Rosenstock-Huessyhuis, Hagestraat 10 in Haarlem