Proefavond november: Bellissima Toscana

Beste leden van het Haarlems Wijngilde,

Het was in 2012, toen we voor het eerst met een eigen kookteam een wijnspijsavond organiseerden: LA MANGIALONGA. Voor wie er niet bij waren: in Piëmonte wordt jaarlijks La Mangialonga georganiseerd: een vrolijke wandeling door de wijngaarden rond La Morra waarbij op verschillende punten van de route wordt gestopt voor een hapje en een drankje: goede Italiaanse kost en dito wijnen. Wij gaven er onze eigen twist aan en hadden een plezierige avond!

Een traditie was geboren en tot Corona hebben we jaarlijks ons wijnspijs event in november kunnen vormgeven. Het leek dit jaar weer doorgang te kunnen vinden en verschillende leden hadden alweer zin om een mooi diner voor ons te bereiden, maar helaas het is ons niet gelukt een geschikte locatie te vinden om te koken en te tafelen (voor een redelijke prijs). En dat vinden we heel jammer.

We zijn vastbesloten om weer een passende locatie te vinden, zodat we volgend jaar weer met elkaar kunnen genieten van ons eigen wijn-spijs event.

We begrijpen dat bovenstaande een ietwat teleurstellend bericht is. Om het leed een beetje te verzachten kunnen we dus niet anders dan een fantastische proefavond organiseren, want we kunnen wel ‘gewoon’ bijeenkomen boven het café aan de Leidsevaart. 6 jaar geleden hebben we een prachtige set Toscaanse wijnen aangekocht, die sindsdien hebben kunnen rijpen om op het juiste moment ontkurkt te worden. Wijnen van de oogstjaren 2010-2013, met Sangiovese in de hoofdrol.

Naast Morellino di Scansano proeven we Chianti Classico, Rosso di Montepulciano, Vino Nobile di Montepulciano, Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino en nog enkele veelbelovende verrassingen. Jan zal onze voorganger zijn.

Als je erbij wil zijn, en dat wil je 😉, dan weet je wat je te doen staat!

Als het maximaal aantal aanmeldingen bereikt is zal ik hiervan melding maken in de WhatsApp-groep HWG Actueel.

Nog niet in de WhatsApp groep? Stuur even een berichtje naar 0629525547 en ik voeg je toe!

Namens het bestuur een hartelijke groet en wellicht tot ziens in november,

Thema: Bellissima Toscana
Datum en tijd: Dinsdag 8 november 20:00 uur
Plaats: Café de Zwaan in Haarlem